Yoga implică o largă varietate de exerciţii fizice şi mintale, mergând de la exerciţiile posturale şi de respiraţie până la relaxare şi meditaţie profundă. Terapia yoga adaptează aceste exerciţii la nevoile şi sănătatea persoanei.
Eficace în mai multe afecţiuni, practica regulată a exerciţiilor yoga dă energie şi ameliorează starea generală.
Yoga are drept izvor o străveche şi bogată tradiţie, care s-a format în India în urmă cu mii de ani. Este o folozofie care cuprinde toate aspectele existenţei, de la cele fizice la cele spirituale. Cu toate acestea, este posibil ca yoga să se deconecteze de învăţătura spirituală şi să acţioneze doar asupra sănătăţii mintele şi fizice?
Deoarece yoga caută să stabilească armonia între minte, corp şi spirit, terapia include practici care sa vă vitalizeze mintal şi fizic, acţionând totodată asupra anumitor afecţiuni.
Tehnicile yoga sunt adesea surpinzător de simple şi le veţi putea pune în practică fără dificultate, idiferent de starea generală pe care o aveţi.
Pentru a fi eficace, yoga trebuie practicată zilnic, chiar dacă şedinţa este de scurtă durată. În consecinţă, alegeţi exerciţii yoga ce se potrivesc atât stilului de viaţă, cât şi problemelor de sănătate. Şedinţa nu ar trebui să fie prea lungă, astfel încât să o puteţi include cu uşurinţă în programul fiecărei zile.
Înainte de a vă crea propriul program yoga, cereţi sfatul unui terapeut yoga calificat sau, în lipsa acestuia, al unui profesor de yoga. Cărţile şi casetele video sunt utile, dar ele nu pot înlocui un profesor bun.
În practica yoga există multe aspecte subtile pe care nu le puteţi deprinde corect fără ca un specialist să vă observe şi să vă îndrume. Posturile menite să trateze anumite afecţiuni sunt mai eficace dacă sunt integrate într-o şedinţă structurată de exerciţii yoga, care poate include o varietate de posturi, exerciţii de respiraţie, de ralaxare şi de meditaţie.