Alergatul, avantaje si dezavantaje

Te-ai hotarat ca miscarea sa fie elementul esential al curei tale de slabire si ai ales joggingul ca principala metoda de eliminare a grasimilor. Trebuie sa stii insa ca cea mai ieftina si la-ndemana metoda de miscare, alergatul, are si ea dezavantajele ei, de care vei tine cont atunci cand vei dori sa elimini kilogramele in plus.
Medicii recomanda 30 de minute de miscare pe zi, pentru cel putin cinci zile, pentru un bun tonus, un echilibru muscular corespunzator si reducerea riscului aparitiei bolilor cardiovasculare, informeaza steadyhealth.com.

Cum alegi insa cele mai bune exercitii pentru regimul tau zilnic de miscare? Pentru ca sporturile de sala, fitnessul si aerobicul pot fi costisitoare, in special pe timp de criza, ai ales alergarile ca mijloc de intretinere corporala si completare a dietei tale alimentare.

Avantajul major al alergatului este reglarea activitatii inimii prin restabilirea unei tensiuni arteriale corespunzatoare. Mai mult, specialistii americani sunt de parere ca persoanele care fac loc joggingului printre activitatile zilnice isi prelungesc viata cu cinci pana la sapte ani.

Mai mult, ca si ardere a grasimilor, alergatul este la fel de eficient precum mersul pe bicicleta sau inotul. Astfel, intreaga structura osoasa va fi mai intarita, la fel si spatele, iar pentru femei este recreerea ideala pentru ca reduce riscul aparitiei osteoporozei si fracturilor.

Poate mari capacitatea de concentrare, prin oxigenarea cerebrala corespunzatoare. In timpul acestei activitati se secreta endorfina, hormonul fericirii, si astfel tonusul general este considerabil imbunatatit. Alergatul in aer liber mai poate fi si un tratament eficient impotriva depresiilor, asteniilor sau melancoliilor, mareste capacitatea de concentrare si este un exercitiu important chiar pentru memorie.

Exista insa si dezavantaje ale acestui regim. In timpul alergatului, gleznele si genunchii sunt solicitati suplimentar. Astfel, pe termen lung, pot aparea chiar deformari si miscari imperfecte, care pot produce fracturi. Pentru persoanele obeze, acest lucru este foarte des intalnit. Tocmai de aceea, medicii recomanda acestor persoane alta forma de miscare, iar inotul este ideal.

Mai mult, tendinta incepatorilor sau a persoanelor care vor sa scape de kilogramele in plus mai repede este de a se suprasolicita. Nu numai musculatura are de suferit, ci si intregul sistem cardiovascular. Specialistii recomanda o vizita la cardiolog inainte de a incepe acest regim sever de miscare. El iti va recomanda cat efort sa faci si sub ce forma, pentru ca pulsul si tensiunea arteriala sa nu inregistreze schimbari bruste.

Echipamentul mulat, dar flexibil este foarte important pentru jogging, in special pentru femei. Pe termen lung, sanii se pot lasa, iar acest aspect nu poate fi modificat nici la sala de forta.

Daca alegi sa incepi sedinta de alergat in sezonul cald, trebuie sa stii ca efortul in aer liber, pe o vreme calduroasa, iti scade sistemul imunitar si iti afecteaza chiar pielea, care devine uscata si deshidratata.

Echipamentul de alergat va fi adaptat temperaturilor de afara. Sunt multe persoane care nu tin cont de acest lucru, iar in cazul efortului sustinut pe o vreme nefavorabila si un echipament necorespunzator, racelile nu iti vor da pace.
Flag Counter

Header Ads

Topindex.ro - Director web Top25.ro
Web Top Gratuit
Web Top Gratuit
Reaver.ro - Director Web SEO cu transfer de Page Rank Arhivarul, motor de cautare si director web romanesc Director web Catalog web util Bloguri, Bloggeri si Cititori SEO Romania I'm listed in News & Media SEO